İçli Köfte & Mantı Salonu

 

Kahramanmaraş Gastronomisine Yön Veren Şef

Kahramanmaraş’lı Şef Fikret Özdemir;Şehirler kültürleriyle ön plana çıkar.Sanayisi ile tarımı ile Kimi şehirler vardır ki bunlar konumu itibari ve coğrafyasıyla bilinir.Kimi şehirler vardır ki insanıyla o yörenin şivesiyle yaşama şekliyle kendini gösterir. Bazı şehirler vardır bunlar da yemek kültürünü ön plana çıkararak kendisine bulunduğu coğrafya da yer edinmeye çalışır. Her bölgenin kendine has bir kültürü vardır. Özellikle Anadolu kültürüne günümüz de batı bölgelerin de sıkça rastlarız. Bilhassa yemek kültürünü doyasıya yaşarız. Karadeniz bölgesi balıklarıyla ,Ege bölgesi zeytinyağlı yemekleri ile Güney ve Güney doğu bölgelerimiz de kebabları etli yemekleri ve yöresel yemekleri ile ön plana çıkarlar. Günümüze kadar da her bir bölge kendine has üretimleri ile oldukça da başarılı olmuşlardır. Kahramanmaraş  yani benim memleketim de bu şehirlerden önemli bir kültüre sahiptir. Gerek dondurması ile gerek ağaç oymacılığı ile bakırcılığı sanayisi ve tekstili ile hep kendinden söz ettirmiştir. Kahramanmaraş biberi ile özellikle kendisinden söz ettirmeyi haklı olarak göstermiştir.Bizler yani Kahramanmaraş’lılar memleketimizi tanıtmak için var gücümüzle elimizden geldiğince yaptığımız iş doğrultusun da en azami gayreti gösteririz.Benim kişisel fikrim her kes kendi bildiği yani en iyi bildiği işi yaparsa verim daha çok alınır ve önemli katkı sağlanır diye düşünüyorum. Ben yıllarca İstanbul arenasın da Kahramanmaraşı’mızın yemek kültürünü kendi çabalarımla yani ailemle tanıtmaya çalışıyorum. Bizlerin yani yemek işini yapanların en iyisini yapmaya özen göstermemiz lazım. Yıllar önce bir adamla tanıştım. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesin de doğmuş gençlik yıllarını Portekiz de geçirmiş yani Kahramanmaraş’ın mayası ile bezenmiş Avrupa’nın hamuru ile yoğrulmuş bir adam.Fikret Özdemir beş yıldızlı otellerin şefliğini yapan Avrupa da yemek dersleri veren altı yedi dil bilen bir Kahramanmaraş’lı şef. Kulağa hoş geliyor değil mi. Ben kendi adıma bu adamla tanıştığıma böyle bir hemşerim olduğuna çok sevinmiştim. O gündür bu gündür dostluğumuz hiç bozulmadı hatta daha da pekişti. Bir araya geldiğimiz de sohbetlerimiz genel de hep Kahramanmaraş olur haliyle de yaptığımız işten dolayı,Maraş yemekleri olurdu. Bu adam yani Fikret Özdemir Kahramanmaraş yemeklerini Sabırtaşı’nın deyimiyle ”Dünya denen şu kızgın tavaya” koymaya başlamıştı.Aşçılar derneği başkanı olmuş ve bu görevini de başarıyla sürdüren bu özel adam  Kahramanmaraş Gastronomisine yön vermeye başlamıştı.İstanbul’un beş yıldızlı otellerinin baş Şefi ve Aşçılar derneği başkanı dostum abim Fikret Özdemir bir çok etkinliğe imza atarak Kahramanmaraş yemek kültürümüze ev sahipliği yapmaya başlamıştı. Çeşnisi maraştan lezzet eli şefimden olan Yemeklerimiz artık Fikret şefimizle bir başka lezzete bürünüyordu.Bu güzel ve özel adama destek olmak hepimizin en önemlisi de Kahramanmaraş’ımızın en büyük görevidir. Çünkü Kahramanmaraş yemekleri çok özel bir yere sahiptir.Bu güne kadar bunu tam anlamıyla hem sunum olarak hem de tüm yurda gösterme açısından yapamadık. Ama artık kabuğumuzu kırdık diye düşünüyorum.Kahramanmaraş büyük şehir belediye başkanımız sayın Fatih Mehmet Erkoç beyin bu konuya gösterdiği hassasiyeti biliyorum. Ama bu konunun üzerine daha çok eğilmeli diye düşünüyorum. Zira insanoğlu yemek yemeden yaşayamaz eh yemeğin de iyisi biz de yani Kahramanmaraş’ta olduğuna göre daha ne bekliyoruz değil mi. Bu kültürümüzü en iyi şekil de yaşatalım yaşatmaya çalışanlara sahip çıkalım.Fikret Özdemir ve onun önderliğin de yetişen değerleri unutmayalım ve hep beraber destekleyelim. Ben Kahramanmaraş’ımız adına ,kendi adıma Fikret Özdemir Şefime gönülden teşekkür ediyorum. Tüm yaptıkları için ve yapacakları için. Kahramanmaraş yemek kültürümüz onun sayesin de daha da ileriye gidecektir. Bundan hiç kuşkum yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*